Kalcit City boka ditt besök via mail.

Lär dig mer om Fullmånens kraft

|7/09, 2022

Lär dig mer om Fullmånens kraft

Fullmånen har fascinerat människor i alla tider då månen under fullmåne har hela sin yta upplyst och visar oss hela sin kraftfulla form. Många människor upplever att dem sover dåligt under fullmånen och det finns faktiskt viss forskning som visar att detta stämmer. 

Eftersom månens energi är så kraftfull under dessa nätter så passar det extra bra att lägga sina kristaller på fönsterbrädan under natten och låta dom laddas med energin av månens kraftfulla sken. Det måste inte vara ett fönster riktat mot fullmånen, den starka energin når dina kristaller ändå. Fullmånens energi omsluter oss både tre dagar innan fullmåne och tre dagar efteråt men är som kraftigast under själva datumet för fullmånen.


Månfaser

Vår måne har fyra stycken så kallade månfaser beroende på vart den befinner sig i förhållande till jorden och solen. 

 1. Nymåne
 2. Första kvartalet, växande måne
 3. Fullmåne
 4. Sista kvartalet avtagande måne

Genom att följa månens faser får du tid till att stanna upp och reflektera under året. Fullmånen passar bra att lämna över sådant som du önskar släppa taget om, men även stanna upp och känna in det du är tacksam över. Vid nymåne attrahera in det du vill få in mer av i ditt liv. Tex sätta upp nya mål passar perfekt att göra vid nymåne!


Att göra en fullmåneceremoni

Att göra en så kallad fullmånecermoni eller fullmåneritual behöver inte vara så krångligt som många av oss tror. Under perioden för fullmånen så passar det perfekt att släppa taget om negativa tankar, energier och händelser men även att skriva en tacksamhetslista och tacka för allt ljus och fint som du fått uppleva under den månfas som nu är förbi. 

En fullmånerceremoni kan när man först hör om det kännas överväldigande att skapa, men det behöver inte göras så stort. Här nedan får du tips på några lätta saker du kan göra för dig själv:

 1. Plocka fram ett skrivblock samt välj ut kristaller som du vill använda. Att tända ett ljus intill sig kan kännas fint.
 2. Sätt dig på en plats där du kan få en lugn stund för dig själv och ta några djupa medvetna andetag. Tankar kommer att komma upp, låt dom komma, se tankarna för vad dom är och låt de sen passera. Tillslut kommer du att bli ett med ditt andetag, att bara få vara, bara få andas.
 3. När du känner att du landat i dig själv kan du ta upp ditt skrivblock och skriva ner det som kommer till dig. Kanske är det saker som blockerar dig och som du vill släppa taget av för att kunna blomma ut till ditt fulla jag eller för att kunna leva i din sanning. Låt det som kommer få komma. 
 4. När du skrivit ner det som kom upp, ta de kristaller du valt att ha med dig och lägg dom i dina händer. Slut ögonen om det känns bra. Försök nu att fokusera på det som du är tacksam över, finns det någonting stort som smått som känts rätt för dig senaste tiden? Någonting som resonerat extra bra med din själ, känn efter. Försök sedan att andas i den energin, andas in tacksamhet och på utandning släppa taget om sånt som inte längre gynnar dig, tacksamhet på inandning och pusta ut på utandning, ut med allting som du vill släppa taget om. När din kropp tömts på sånt som inte längre känns bra inuti och nu fyllts med sånt som du vill ha med dig så kan en lättnadskänsla uppstå. Ibland glömmer vi att släppa sånt som ligger och gror i oss och oroar oss eller inte längre gynnar oss men genom att göra den här övningen kan vi lättare gå vidare. 
 5. Nu kan du placera dina kristaller i fönstret och även låta dom få njuta utav fullmånens magi, energi och ljus under en natt i fullmånens sken.


Tre kristaller vi på Kalcit tipsar om att använda vid fullmåne:


 • MånstenSom namnet antyder har denna kristall en stark koppling till månen. Denna sten vakar över dig och lyser upp mörkret så att du ska kunna finna din väg hem, precis som månen själv. Månstenen underlättar att kanalisera vår intuition, även i beslutsfattande, ökar tålamodet och hjälper oss att följa flödet. Månsten har även en lugnande effekt med otroligt rogivande energier.


 • LabradoritLabradorit stöttar dig att hämta kraft inifrån samt skyddar din aura från energiläckage. En kristall som ofta används vid fullmåne ritualer då den hjälper till att bistå dig när du står inför en förändring.


 • Bergkristall (Clear quartz)Bergkristall hjälper dig att förstärka auran och få bort negativa energier. Denna kristall symboliserar harmoni, balans och synkronicitet. Bergkristallen renar och helar även bärarens energier samt rätar upp alla chakran.


Happy full moon nu på lördag 10 September 2022!

Önskar vi på Kalcit!

Psst, den 9 oktober håller vi en magisk fullmånecirkel hos Kalcit i Åkersberga. Läs mer om den här.