• Öppettider Åkersberga: Mån 15-18, Ons 12-18, Tor 11-18, Fre 12-17 & Lörd 12-16
Öppettider Sthlm City: Tors 16-19 & Lör 13-15

Kristallkluster

|22/11, 2021

Kristallkluster

Kristaller förekommer i otaliga former och många har fått namn som beskriver dess funktion och energi. Ett vanligt förekommande exempel på form är kluster. Så vad är ett kluster? Ett kristallkluster består av många inbäddade spetsar som kan vara stora, små eller blandade i storlekar i samma kluster. Ett kristallkluster sprider och strålar ut energi i omgivningen och det är dess största uppgift. Men de kan även absorbera negativ energi. Nedan berättar vi mer hur du kan använda ditt kluster.

Kluster är fina att programmera med dina intentioner och sedan placera det på en plats i ditt hem eller din arbetsplats för att utföra sitt arbete med energierna. Ett kluster är även bra att använda sig av vid rening av ett rum, andra kristaller och stenar. Lägg de kristaller samt smycken med kristaller du använder på ditt kluster över natten för rening. 

Ett kluster gör sig bäst på en plats där du rör dig ofta. Dom är inte lämpliga att att bära runt på kroppen, i fickor eller i väska då de är mycket sköra och ibland vassa. 


Hur väljer du kluster, vilken sorts kristall och vart placerar du den bäst? 

Kluster mycket vackra som inredning generellt. Nedan följer tips på kristallsorter för olika platser:

Sovrum - Ametist. Ametist finns i olika lila nyanser och kommer med ett andligt beskydd, lugnande vibration som främjar god sömn. Bra vid meditation. 

Vardagsrum/sällskapsrum - CelestinEn riktig favorit hos oss är celestin. Denna kristall är ljuvt ljusblå i färgen. Att placera ett celestinkluster i rummet sprider en känsla av harmoni, tröst, omhändertagande. Det sägs att energier av skyddsänglar, änglar och feer bor i celestin. 

Yogastudion, healing- & terapirummet - BergkristallVi får inte glömma den kristallsort de flesta känner till, nämligen bergkristall. Här har vi en riktig universalkristall med egenskaper som helar, renar och balanserar ditt energifält. Den förstärker dessutom andra kristallers energier när du placerar dem bredvid. Mycket bra att ha vid meditation då den öppnar upp medvetenheten. 

Bergkristall kan du placera var du vill men var lite försiktig med sovrum om du är känslig för energier och vill vara ifred på natten. Med en bergkristall invid dig lyser du nämligen som en fyr i mörkret. Optimalt att ha ett bergkristallkluster om du arbetar som terapeut, healer eller håller yoga/ meditationsklasser. 

Rening av kluster

Du kan rena ditt kristallkluster med vatten, rökelse eller ställ ut vid fullmåne & nymåne. Har klustret fått jobba mycket så kan rening vara nödvändig, Efter rening är ditt kluster redo för nästa uppdrag. 

Hur stor yta sprider kluster energier ?

Ju större kluster, desto större yta strålar dess energier. Men energierna når en bra bit ut i energifältet så oavsett storleken kommer du ha nytta av klustret. 


Kom ihåg att det är endast du som känner bäst vad som passar dig när du väljer storlek, utseende och sorts kristall.  Fråga oss om du vill få mer information och bilder om något av våra kluster. Vi finns här för att guida dig. Lycka till med ditt val av kristallkluster, du kommer aldrig ångra ett kluster. Var och en har olika personligheter.

Du hittar alla våra kluster här


I ljus och kärlek 

Jennie