Kalcit City boka ditt besök via mail.

Nymåne, en tid för nystart och manifestation

|19/09, 2022

Nymåne, en tid för nystart och manifestation

Nymånen är den tid när jorden och solen står på varsin sida kring månen, detta markerar starten av en ny måncykel. I många kulturer och religioner använder man sig utav månens cykler i skapandet av sina kalendrar. Nymånen representerar där starten på en ny månad som följer ända fram till måncykelns slut. Så detta är en perfekt period för nystart och att sätta dina önskningar på print! Passa på runt nymåne att manifestera in vad du drömmer om att få in mer av i ditt liv. 

Nymånen som infaller nu den 25 september kommer att vara i vågens tecken. Stjärntecknet som nymånen infaller i säger oss vad för energier vi kommer att befinna oss i kommande veckor framåt. Så just denna nymåne är en passande tid för att lägga fokus på vad vågens stjärntecken står för. 

Vågen är en varelse som har ett stort behov utav kärlek och närhet. Som våg besitter man ofta en stor social kompetens och trivs som bäst i sällskap med andra i sociala sammanhang. Detta är därför en period där vi verkligen kan lägga vårt fokus på att stärka relationen både till andra men även till oss själva. Att fokusera och reflektera kring vad du önskar få ut utav relationerna som du har och vill ta in i ditt liv. Vad önskar du att en relation ska ge dig och hur ska den få dig att må? 

Rädsla för konflikter

Som våg finns också ofta en rädsla för konflikter vilket kan leda till att man har en förmåga att alltid ge människor en andra chans. Att ställa krav på relationer vi har runt oss är inte alltid lätt, ofta är vi mer kritiska till oss själva än vi är till människor i vår omgivning, glöm inte bort ditt eget värde! Du är viktig och värdefull och du berikar andras liv så som dem berikar ditt. Våga därför att ställa krav, våga säga högt vad du behöver i dina relationer för att bli ditt bästa jag. 

Vi tror ofta att andra ska förstå oss, men faktum är att vi slipper så många missförstånd om vi berättar hur vi vill bli bemötta och vad vi har för förväntningar på de relationer vi befinner oss i, både vänskapliga, kärleksfulla som familjära. Se den här nymånen som ett tecken på att du får ge dig själv tid till sånt som stärker dig, sånt som ger dig balans, glädje och kärlek, det är nämligen precis vad vågens energier står för. Kan det vara en social middag på stan med en vän? Eller är det att våga tala din sanning och säga ifrån? Eller är det kanske att skapa små hållbara rutiner i din vardag som fyller på din självkärlek inifrån och ut?

Nymåneceremoni

Att göra en nymåneceremoni/ritual behöver inte vara stort och svårt utan gör bara det till en stund att att checka in med sig själv i vad just du behöver för att fortsätta följa din egen väg framåt och ditt hjärtas inre röst. Se nymåne/fullmåne ceremonierna som små stunder där du connectar inåt för att känna efter vad du står i, och vad du behöver här och nu för att lättare kunna hålla rätt kurs på vägen mot dina drömmar. 

Tips hur du kan skapa en egen Nymåneceremoni

 1. Plocka fram penna, papper, ett ljus och kristaller du dras till. Vill du ha tips om kristaller som passar speciellt bra under nymåne kan du se våra tips här nedan. 
 2. Sätt dig ner på en plats där du får vara ifred att sitta en stund och landa inåt. Har du rökelse, salvia eller något annat hemma som du tycker om att elda för att rensa bort tunga energier kan du börja med att göra det på platsen du satt dig på, detta för att sedan få en nystart att manifestera in ny härlig energi.
 3. Ta några medvetna djupa andetag, blunda om det känns okej. Försök att känna in och låta det som kommer upp att komma. Vad behöver du i ditt liv just nu för att bli ditt bästa jag? Vad drömmer du om ifall du får drömma fritt? Allting är möjligt!
 4. När du känner att du fått sitta en stund kan du öppna ögonen, ta upp din penna och ditt papper och skriv ner vad du önskar att den här perioden framför dig ska komma med för dig. Försök att vara så konkret och tydlig som möjligt med dina önskningar. Några korta, tydliga meningar gör drömmen konkret för både dig och universum.
 5. En fin sak att göra vid en nymåne ritual där man sätter intentioner för en ny start är att dra ett orakelkort om man har en sån kortlek, det kan kännas fint att få lite vägledning utav korten men har man ingen kortlek så går det lika bra ändå.
 6. När du skrivit ner dina önskningar på pappret kan du ta upp dina kristaller i händerna, sluta ögonen och tänka på det du önskar få in mer av i ditt liv. Se framför dig hur du uppnår det du önskar dig och riktigt känn dig in i hur det skulle kännas i hjärtat när du upplever det. 
 7. Kristallerna som du haft med dig under den här ritualen blir en påminnelse för dig under kommande veckor om att fortsätta sträva mot dina drömmar. De är nu laddade med dina drömmars energi, låt dom få fortsätta sprida den energin kring dig i din vardag. Allting du drömmer om finns inom räckhåll, du måste bara tro på att dom kan bli verklighet! Ditt drömliv ligger framför dina fötter, du är värd att leva det!

(För att läsa mer om hur du gör en enkel fullmåneritual vid måncykelns slut läs gärna vår artikel om fullmånen här).Dom perfekta nymånekristallerna

Vi har satt ihop ett nymånekit där du får med alla dessa 4 kristaller samt en fin kristallpåse till ett förmånligt pris. Vårt nymånekit hittar du här och det innehåller: 

 • Orange selenit - Selenit har en renande och klargörande effekt. Det är en utav de kristaller som har förmågan att avlägsna stagnerad och negativ energi ifrån vårt energifält vilket gör den perfekt att ha med sig när man vill starta om på nytt. Seleniten stöder oss i utrensande processer och hjälper oss till lugn, samling, inre frid och mental klarhet. Du hittar vår orangea Selenit här
 • Regnbågsmånsten - Regnbågsmånstenen sägs vaka över dig och lyser upp mörkret så att du ska kunna finna din väg hem, precis som månen själv. Med sitt vackra blåa skimmer står den för den inre kraften. Regnbågsmånstenen stöttar dig till balans och harmoni i ditt liv och det är också en utmärkt sten att använda sig utav när man vill manifestera in sina drömmar och sin egen lyckas väg i livet. Du hittar vår månsten här
 •  Blomsteragat - Denna vackra sten som med sitt blomsterliknande mönster kan få dig att verkligen blomma ut till ditt sanna jag. En sten som står för energi, glädje och utveckling. Blomsteragaten får oss att blomma ut från det lilla fröet till den vackra blomman, den stärker oss i att följa vår egen väg och hjälper oss när det kommer till att skapa nya positiva relationer i våra liv. Det här är en kristall som hjälper till i självutveckling och stärker vår självkänsla. Titta på vår blomsteragat här
 •  Bergkristall - Som vanligt den ultimata stenen att ha med sig vid ceremonier och ritualer. Bergkristallens kraft förstärker andra kristallers egenskaper i sin omgivning och själv symboliserar den vakenhet, klarhet och balans. Bergskristallen ger kraft och har en helande effekt. Du hittar vår bergkristall här.


Vi önskar dig en magisk nymåne!