• Öppettider Kalcit Åkersberga: Mån 15-18, Ons 12-18, Tor 11-18, Fre 12-16 & Lör 13-15
Kalcit City boka ditt besök via mail.

Tips på hur du står stadigt när ljuset skruvas upp i 12/12 portalens öppning

|13/12, 2021

Tips på hur du står stadigt när ljuset skruvas upp i 12/12 portalens öppning

Veckans tema i vår artikelserie är 12/12-portalens energier. Ljuset skruvas upp! 

Söndagen 12/12 öppnades energiportarna ordentligt, en intensitet på en helt ny nivå har nu börjat. Det ljus vi pushas av är nästan oemotståndligt, och det kommer att kännas i dig och du kommer även att se det hos andra. Vi ska bemöta detta som en välsignelse och jobba med energierna, inte sätta emot eller bli rädda. Det som sker nu är för ditt högsta bästa. Det förbereder dig för förändringarna under vintersolståndet och skapar förutsättningar för ett fantastiskt 2022 - Själens år!

Det är en underdrift att säga att december är årets mest intensiva månad. Och mycket rensning sker särskilt nu i år i våra 12 energikroppar. Det är både våra emotionella, mentala, spirituella och fysiska kroppar som berörs. Vi är på upploppet nu och lägger i högsta växeln och om vi gör det tillsammans kan det bli lite lättare. 

Ensam är inte stark, men du behöver först och främst vända dig till dig själv. Titta inåt, reflektera, släpp ut det som finns där inne och låt din själs röst tala. Ljuset kommer att skruvas upp rejält fram till och under vintersolståndet den 21/12. Så ta chansen denna period att gå med i flödet av ljus, ta emot och vidga ditt inre och yttre seende. 

Möt dig själv och andra med mjukhet

När intensiteten ökar och vi öppnar upp för det högre ljuset innebär det även att vi behöver rensa, släppa taget och känna in det som är. Vi behöver möta vår själ med öppna armar. Så nu de närmsta veckorna, stanna upp och tänk att alla gör precis så gott de kan utifrån sina egna förutsättningar. Alla pushas av de här starka energierna vare sig de vill eller inte. Möt var och en med medkänsla, acceptans och låt allt ha sin gång.

Ingen medvetandehöjning och uppstigningsprocess är den andra lik. Allt är väl och allt kommer bli bra. 

Hur kan du stötta din egen själ inför detta vintersolstånd? 

Skapa din egen medvetna själsliga stund varje dag, om så bara för någon minut. Det viktiga är att du ger din själ vad den behöver för att expandera nu för kom ihåg vad jag skrev i början - 2022 är själens år. 

Några tips från oss:

  • Ta 5-6 medvetna andetag genom näsan med fokus på rörelsen i magen innan du går upp ur sängen på morgonen. Andetag på det här viset stimulerar parasympatiska nervsystemet och således stillhet och läkning. 
  • Tänd ett ljus och dra ett kort från en orakelkortlek, med syfte att ge en riktning för dagen, och ge stöttning i hur jag kan navigera i det som känns och pågår.
  • Gör olika avslappningsövningar eller lugn yoga i närvaro av kristaller. Välj din kristall efter dagsform. Just denna period vill vi tipsa om labradorit och bergskristall (se nedan mer om deras energier).
  • Skapa kontakt med jorden. Grunda dig ute i naturen eller om du inte kan ta dig ut, praktisera en kort visualisering där du kontaktar ditt earth star chakra som är beläget strax nedanför fotsulorna för att stabilisera ditt energifält. Att stå stadigt i vårt inre ljus är mycket viktigt under denna period. 
  • Håll kontakt med din själsfamilj, dvs personer och grupper där du kan växa, inspireras och få tala din sanning. 
  • Håll fokus på känslan av ljus och kärlek även i låga stunder. 

Kristallerna som kan stötta dig genom denna period

Labradorit: Hjälper dig att följa din själs syfte, öppnar upp det tredje ögat och vidgar ditt seende. Din intuition skruvas upp och du kommer närmare dina guider, ljusväsen och änglar. Den höjer din vibration och hjälper dig att förankra ljuset i jorden. Ta gärna med dig labradoriten på din skogspromenad för att skapa en starkare länk mellan högsta ljuset och moder jord. Våra Labradoriter hittar du här.

Bergkristall: Renar ditt medvetande, hjälper dig att höja ljusvibrationen och hålla nivån på rätt frekvens. Helar, renar och balanserar auran, energikropparna och alla chakran. Bergskristallen förstärker även andra kristallers vibration. Låt din själ skina som en evig stjärna. Du är ljuset! Våra bergkristaller hittar du här

Orakelkort: Ger vägledning i både stora och små frågor. Till skillnad från Tarotkort är orakelkort väldigt olika och har en stor bredd, många med vackra inspirerande illustrationer och tillhörande guideböcker. Du hittar våra orakelkort här.


De starka energierna kommer att hänga kvar fram till 21/12, och därefter kommer du att vara klarare och renare i ditt medvetande. Då kommer behovet och känslan av frihet vara mycket påtagligt. 

”Love and truth will set you free”


I ljus och kärlek

Jennie