• Öppettider Kalcit Åkersberga: Mån 15-18, Ons 12-18, Tor 11-18, Fre 12-16 & Lör 13-15
Kalcit City boka ditt besök via mail.

Den högkänsliga föräldern

  • 320 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Dela

Att vara en högkänslig förälder innebär en del unika utmaningar - men högkänslighet kan också vara en förälders mest värdefulla tillgång. I den här boken ger Elaine Aron ovärderlig vägledning till högkänsliga föräldrar baserat på omfattande forskning och egna erfarenheter.Högkänsliga föräldrar har en speciellt god förmåga att känna in och anpassa sig till sina barn, men i överstimulerande situationer är vägen kort till stress, irritation och utmattning. Att lära känna sina behov och skapa utrymme för egentid, vila och återhämtning är därför extra viktigt för dessa föräldrar.


Högkänsliga föräldrar reflekterar djupt och känner starkt kring alla möjliga situationer som påverkar barnen, vilket hjälper dem att fatta kloka beslut. Och deras lyhördhet för barnens små signaler är en bra utgångspunkt för en tillitsfull och trygg anknytning. Genom ökad förståelse för sitt högkänsliga personlighetsdrag har dessa föräldrar mycket goda förutsättningar att uppleva stor glädje i föräldraskapet och en nära relation med sina barn.


Psykologen och forskaren Elaine Aron är känd över hela världen som författare till Den högkänsliga människan och andra böcker om högkänslighet. Den högkänsliga föräldern är hennes femte bok på svenska. Här får du bland annat ta del av:


* Ett självtest för att hjälpa föräldrar att identifiera nivån på sin känslighet.

* Verktyg för att hantera överstimulans.

* Råd om hur man hanterar negativa känslor knutna till föräldrarollen.

* Sätt att hantera den större sociala stimulansen och umgänget som följer med att ha barn.

* Tekniker för att hantera blyghet inför andra föräldrar.

* Insikt i några av de vanligaste utmaningarna som högkänsliga föräldrar möter i deras kärleksrelation - och hur man arbetar sig igenom dem.


Elaine N. Aron, amerikansk psykoterapeut och forskare, är den som myntat begreppet högkänslighethögkänslig person (HSP - The Highly Sensitive Person) eller sensorisk bearbetningskänslighet (SPS - Sensory Processing Sensitivity) som är den vetenskapliga termen. Aron har forskat på högkänslighet i snart trettio år och har författat hundratals artiklar och åtskilliga böcker om ämnet. Idag har hon en betydande läsekrets i många länder, och hennes forskningsresultat har publicerats i ett flertal akademiska tidskrifter. Hon driver även en privat psykoterapiverksamhet i San Francisco och leder seminarier för högkänsliga personer runt om i världen.


"Att vara förälder är en av våra viktigaste roller i livet och den här boken ger oss bekräftande och läkande kunskap. Den har förändrat mitt liv." - Alanis Morrissette, artist


Språk: Svenska

Antal sidor: 236

Utgivningsdatum: 2020-11-13

Böcker på Butik Kalcit