Kalcit City boka ditt besök via mail.

Zaphir Chimes

  • 520 kr

I LAGER
Dela

Dessa magiska vindspel är underbara att ha använda som soundhealing i hemmet. Jag använder dom under meditationer på mina yogaklasser samt utanför affären när vinden blåser. Harmoniska melodier svävar ur dessa chimes från Frankrike.  Dessa vindspel tillverkas på beställning i Frankrike och jag har valt färger till respektive toner från varje vindspel. Alla chimes harmoniserar bra med varandra.

Varje chimes har 8 metallpinnar av olika längd, svetsade med silver till en metallring. Vid montering stäms pinnar återigen noggrant för att förfina samspelet mellan toner och övertoner till ett kontinuerligt flöde av harmonier. Resonansrörets proportioner sammanfaller med Da Vincis "Golden Ratio"-principer, vilket säkerställer optimalt ljud och resonans.

Tunna krossade och pressade lager av kalandrerade långfibriga celluloidskivor skapar de perfekta akustiska egenskaperna för den varma klangen och kristallina ljuden som Zaphir Chimes är kända för.

Det mesta av materialet som används vid tillverkningen är naturliga, återvinningsbara och av EEG-ursprung/standarder. De skyddande lagren av lack och färg på resonansröret är ekologiska. Trädelarna är vaxbelagda.Dessa chimes är gjorda med kärlek och själ. Precis som allt annat hos Kalcit. 

Färgerna kan variera och inte alltid som de på bilden


Vill du höra hur dom låter?

Lyssna på Crystalide här   Toner:  G A B D A G B D  (spring)

Lyssna på Sunray här.       Toner: G#B C#E G#E A C#  (summer)

Lyssna på Twilight här.      Toner: E G B C E G B C  (autumn)

Lyssna på Blue moon här Toner: D F A B C E A#C  (winter)

Lyssna på Sufi här.            Toner: F A D F A G A D  (intermediate season)