Kalcit City boka ditt besök via mail.

Blossom jasper / Blomjaspis, torn A

  • 300 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Dela

Som andra jaspis Jaspers, ger blossom jasper skydd, sinnesfrid, vårdande och jordning. Dess stöttande egenskaper kan hjälpa till med stöd under tunga perioder. Den ger dig även glädje och vårdar vår din inre önskan om lugn. Blossom jasper sägs även skydda oss från farliga situationer samt balanserar och stabiliserar. Den ger ett härligt välbefinnande.Övrig info

Jaspis är en kvarts som kan innehålla upp till 20 procent främmande material eller inneslutningar, inklusive organiskt material och mineraloxider, som bestämmer färgen, mönstret och utseendet på stenen. Enformigt färgad jaspis är ovanligt, vanligtvis är jaspis flerfärgad, fläckig eller bandad.

Blossom Jasper, är en mångfärgad ädelsten. Ordet "jaspis" kommer från det grekiska ordet iaspi som betyder "fläckig sten", relaterat till det hebreiska jashpeh och det gamla assyriska ordet ashpu. Jaspers bars av egyptiska präster i amuletter täckta med inskriptioner och sveptes in med mumier för skydd i livet efter detta. Minoerna på Kreta ristade sigill för palatset Knossos av jaspis. Vissa indianstammar använde även jaspis för att söka vatten och kalla regn.

Storlek: 10 cm