• Öppettider Kalcit Åkersberga: Mån 15-18, Ons 12-18, Tor 11-18, Fre 12-16 & Lör 13-15
Kalcit City boka ditt besök via mail.

Fatimas hand, selenitplatta

  • 380 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Dela

Fatimas hand är en uppmaning till oss själva att vara närvarande och älska oss som de vi är! 

Denna selenitplatta fungerar även som en laddningsplatta för dina andra kristaller samt renar dem. Den är även så vacker att ställa i ditt hem för att visa upp din kristallsamling på. 

Selenit är en vacker sten att titta på den är rogivande, lugnar och ger en djup känsla av frihet. Det är en sten som många har vid meditation vilket skapar en sköld mot yttre påverkan och kan då  lugna nerverna samt bidrar till att sortera ut kontrollbehov och egoistiska tankar. Stenen  stärker vårt minne, stabiliserar känslor och tar bort förvirring. Selenit renar och laddar även  andra kristaller. Selenit är oerhört ömtålig, tål ej vatten. Ta därför hand om din Selenit varsamt. Selenitens kraftfulla energier hjälper dig få kontakt med dina guider, beskyddare och ditt högre  jag.  

Egenskaper: Beskyddande, renande och lugnande

Varför behöver du Selenit i ditt liv?  
• Den hjälper dig att få kontakt med dina guider  
• Är ett verktyg att rena ditt hem och din aura  
• Den stabiliserar känslor  
• Laddar och renar andra kristaller  
• Bra vid meditation

Chakra: kronchakra.  
Stjärntecken: Kräftan, Oxen och Fiskarna    

Tips från Butik Kalcit:  
Använd seleniten när du renar din aura eller hemmet för att skapa en trygg, harmonisk och  säker plats. Eftersom seleiniten har en hög vibration underlättar det att ha med den vid meditationer när du kontaktar högfrekventa varelser som guider och änglar då den öppnar och  renar ditt kronchackra. Lägg den då på tredje ögat om du söker kontakt.


Selenit är oerhört ömtålig, tål ej vatten och blir lätt märken vid slag och repor. Ta därför hand om din Selenit varsamt. 

Fatimas hand kallas även Hamsas hand och är både en arabisk och en judisk uråldrig symbol för beskydd. Att någon vakar över oss och skyddar oss från onda ögat. Symbolen med ett öga inbäddat i en öppen handflata har haft flera namn genom tiderna, inklusive Hamsa, Fatimas öga eller Fatimas hand, Miriams hand m.fl. Symbolen har tolkats på olika sätt av forskare men framförallt som en judisk, kristen, islamisk amulett samt en hednisk fertilitetssymbol. Hamsas hand är en hand med ögat och tillsammans betyder dessa symboler beskydd. Ett vakande öga och en moderlig hand. Man kan också säga att ögat symboliserar närvaro, att vi vakar över oss själva och handen att vi tar hand om oss.

Ursprung: Marocko

Storlek på selenitplattan är ca 8 cm

Alla kristaller är naturliga och unika i sin form och kan variera i utseende. Du får alltså en kristall som är helt unik för dig. Kristallerna plockas slumpvis och kan variera sig i form från det på fotot. Tänk på att stenar är en produkt av naturen och är inte helt släta eller fria från sprickor. Alla stenar säljes i befintligt skick. Storlek, form, färgskiftningar och kvalitet kan variera från gång till gång. Sprickbildningar o.dyl. hör till och det är inte något som är fel på varan eller orsak till reklamation. Jag strävar dock alltid efter att skicka en så fin sten som möjligt. <3