Fatimas hand, selenitplatta

I lager.

380 kr

Fatimas hand är en uppmaning till oss själva att vara närvarande och älska oss som de vi är!

Selenitens egenskaper: Beskyddande, renande och lugnande


Denna selenitplatta som fungerar även som en laddningsplatta för dina andra kristaller samt renar dom. Den är även så vacker att ställa i ditt hem för att visa upp din kristallsamling på.


Selenit är beskyddande och skapar en sköld mot yttre påverkan. Den är otroligt vacker att titta på och den är rogivande, lugnar och för med sig en djup känsla av fridfullhet. Många använder den vid meditation (nära huvudet) vilket bidrar till att sortera ut kontrollbehov och egoistiska tankar. Selenit är lugnande för nerverna och har positiva, stärkande effekter på hjärnan.

Stenen ger även mental klarhet, reder ut problem och tar bort negativ energi. Den stärker även vårt minne och hjälper oss att lösa problem.

Selenit hjälper till att se helheten, den stabiliserar känslor och tar bort förvirring. Den renar din aura och ger lugn till ditt hem. Den renar även dina andra kristaller. Selenitens kraftfulla energier hjälper dig få kontakt med dina guider, beskyddare och ditt högre jag. Selenit är oerhört ömtålig, tål ej vatten och blir lätt märken vid slag och rispor. Ta därför hand om din Selenit varsamt.


Fatimas hand
Fatimas hand kallas även Hamsas hand och är både en arabisk och en judisk uråldrig symbol för beskydd. Att någon vakar över oss och skyddar oss från de onda ögat. Symbolen med ett öga inbäddat i en öppen handflata har haft flera namn genom tiderna, inklusive Hamsa, Fatimas öga eller Fatimas hand, Miriams hand mm.
Symbolen har tolkats på olika sätt av forskare men framförallt som en judisk, kristen, islamisk amulett samt som en hednisk fertilitetssymbol.
Hamsas hand är symbolen med handen med ögat och tillsammans betyder dessa symboler beskydd. Ett vakande öga och en moderlig hand. Man kan också säga att ögat symboliserar närvaro, att vi vakar över oss själva och handen att vi tar hand om oss.

Hamsas hand är en uppmaning till oss själva att vara närvarande och älska oss som de vi är!


Ursprung: Marocko

Storlek på selenitplattan är ca 8 cm

Alla kristaller är naturliga, unika i sin form och kan variera i färg. Du får alltså en kristall som är helt unik för dig.Kristallerna plockas slumpvis och kan variera sig i form från det på fotot. Tänk på att stenar är en produkt av naturen och är inte helt släta eller fria från sprickor. Alla stenar säljes i befintligt skick. Storlek, form, färgskiftningar och kvalitet kan variera från gång till gång. Sprickbildningar o.dyl. hör till och det är inte något som är fel på varan eller orsak till reklamation. Jag strävar dock alltid efter att skicka en så fin sten som möjligt. <3