Rökkvarts, kluster (s)

Produkten är tyvärr slut i lager.

Egenskap: Jordande, lättar sinnet, sköld mot det yttre


Rökkvarts är starkt jordande och en mycket beskyddande sten som får oss att stanna inom vår egen aura. Den fungerar som en sköld mot yttre projiceringar och löser upp konflikter och kommunikationsproblem. Ställ den i ett rum där konflikter ofta uppstår för att förhindra dessa. Den skyddar mot negativitet och eliminerar negativ energi genom att skicka energin ner i jorden.

Vid andligt arbete är det viktigt att vara jordad och där är rökkvarts till stor hjälp eftersom den jordar snabbt och effektivt. Det är en bra sten när man vill rena auran från negativ energi.

Rökkvartsen löser upp stress och elektromangnetisk smog. Ställ den bredvid datorn när du jobbar för att minska smoggen.

Rökkvarts är en sten som renar och laddar andra stenar men eftersom den transformerar negativ energi så kan den också behöva både renas och laddas då och då.

Som stresslindring fungerar det bra att sitta och meditera med en rökkvarts i vardera hand. Ligger du ner kan du placera en rökkvarts strax under dina fotsulor eller på ditt rotchakra.


Kristallerna plockas slumpvis och kan variera sig i form från det på fotot. Tänk på att stenar är en produkt av naturen och är inte helt släta eller fria från sprickor. Alla stenar säljes i befintligt skick. Storlek, form, färgskiftningar och kvalitet kan variera från gång till gång. Sprickbildningar o.dyl. hör till och det är inte något som är fel på varan eller orsak till reklamation. Jag strävar dock alltid efter att skicka en så fin sten som möjligt. <3