Selenit, spets (S)

Produkten är tyvärr slut i lager.

Egenskaper: Beskyddande, renande och lugnande


Selenit är beskyddande och skapar en sköld mot yttre påverkan. Den är otroligt vacker att titta på och den är rogivande, lugnar och för med sig en djup känsla av fridfullhet.Selenit bidrar till att sortera ut kontrollbehov och egoistiska tankar. Selenit är lugnande för nerverna och har positiva, stärkande effekter på hjärnan.

Stenen ger även mental klarhet, reder ut problem och tar bort negativ energi. Den stärker även vårt minne och hjälper oss att lösa problem.

Selenit hjälper till att se helheten, den stabiliserar känslor och tar bort förvirring. Den renar din aura och ger lugn till ditt hem. Den renar även dina andra kristaller.

Selenitens kraftfulla energier hjälper dig få kontakt med dina guider, beskyddare och ditt högre jag.


Selenit är oerhört ömtålig, tål ej vatten och blir lätt märken vid slag och rispor. Ta därför hand om din Selenit varsamt.

Ursprung: Marocko


Storlek: ca 5-7 cm Kristallerna plockas slumpvis och kan variera sig i form från det på fotot. Tänk på att stenar är en produkt av naturen och är inte helt släta eller fria från sprickor. Alla stenar säljes i befintligt skick. Storlek, form, färgskiftningar och kvalitet kan variera från gång till gång. Sprickbildningar o.dyl. hör till och det är inte något som är fel på varan eller orsak till reklamation. Jag strävar dock alltid efter att skicka en så fin sten som möjligt. <3