Selenit, torn (L)

I lager.

380 kr

Lugnande, renande och beskyddande


Selenit är beskyddande och skapar en sköld mot yttre påverkan. Den är otroligt vacker att titta på och den är rogivande, lugnar och för med sig en djup känsla av fridfullhet.  Många använder den vid meditation (nära huvudet) vilket bidrar till att sortera ut kontrollbehov och egoistiska tankar. Selenit är lugnande för nerverna och har positiva, stärkande effekter på hjärnan.


Stenen ger även mental klarhet, reder ut problem och tar bort negativ energi. Den stärker även vårt minne och hjälper oss att lösa problem.

Selenit hjälper till att se helheten, den stabiliserar känslor och tar bort förvirring. Den renar din aura och ger lugn till ditt hem. Den renar även dina andra kristaller.

Selenit symboliserar mildhet, känslighet och högre medvetande. Selenit lämpar sig för meditation och ger kraft till insikten om och tilliten till att allt föds ur den inre gudomliga stillheten och vilan. Selenit sägs påverka och aktivera det sjunde chakrat, kronans chakra som är vid hjässan. Då stimuleras personlighetens kontakt med den egna själen, så att man känner sig som ett med sitt väsen, universum, människor och andra livsformer. Selenitkristaller är mycket rogivande. Många använder den vid meditation (nära huvudet) vilket bidrar till att sortera ut kontrollbehov och egoistiska tankar. Selenit är lugnande för nerverna och har positiva, stärkande effekter på hjärnan.

Mycket bra vid amning.

Selenit är oerhört ömtålig, tål ej vatten och blir lätt märken vid slag och rispor. Ta därför hand om din Selenit varsamt.

Alla kristaller är naturliga, unika i sin form och kan variera i färg. Du får alltså en kristall som är helt unik för dig.


Storlek på denna storlek Large är ca16-20 cm hög