Rebozo - Ocote

Produkten är tyvärr slut i lager.


Rebozo - en förlängning av kärleksfulla händer.

Ocote betyder tall på Nahuatl-språket. Detta är en mörkgrön rebozo lika grön som skogen. Det är vävd med skogsgröna och svarta trådar och har svarta fransar.

Dessa traditionella 100% bomulls rebozos används av barnmorskorna i Mexiko och är vävda för hand på vävstol.  Rebozo är ett superverktyg för partner eller doulor för att hjälpa den födande med olika massagetekniker samt övningar inom Aktiv Baby / Spinning babies,


Perfekt också som bärsjal för bebisar eller som sjal/halsduk.♡ Tillverkad i Oaxaca, Mexiko ♡

Handvävd, 100% bomull

Kan tvättas i maskin

Rebozo är ett sjal som används i den centralamerikanska traditionen för många ändamål, och det är en viktig vän för kvinnan i hennes livscykler. Med en rebozo rörs kvinnans kropp rytmiskt för att uppnå balanseffekter som i en massage under graviditeten, under födelsen och efter födseln. Rebozo är också ett plagg och används för tex ceremoniella ändamål.

Längd: Cirka 2,7 m (+ fransar)

Bredd: Cirka 68-75 cm

Handvävd, 100% bomull


Tvättinstruktion:

Tvättas minst en gång före användning.

Kan tvättas i 40 grader på ett mjukt program.

Milt tvättmedel, inget blekmedel.

Lufttorka rebozon. Ej torkskåp eller torktumlare.

Bind ihop fransarna för att undvika trassel, jag sätter ihop fransarna med en plastpåse klämma eller gummisnodd längre ner mot änden av fransarna och lägger sedan rebozon i en tvättpåse. Det har funkat jättebra.

OBS: Handvävda rebozos kan innehålla några knutor i väven, drag eller andra tecken som visar att detta är ett handarbete. Lite förändringar i färg eller storlek kan också inträffa pga dom är handgjorda av olika hantverkare.

Varje rebozo är unik! Det är det som gör dom så magiska!