Rebozo - Sol

  • 1 195 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Dela

En förlängning av kärleksfulla händer.

Tillverkad i mjuk 100 % bomull. Handvävd på vävstol i Oaxaca, Mexiko. Vävd med gula trådar med traditionellt vitt mönster som går genom tyget fram till de naturliga vita fransarna. Obs är lite ljusare gul än det bilderna visar.Vad är en Rebozo?


Rebozo är en sjal som används i den mesoamerikanska traditionen för många ändamål, och den är en viktig följeslagare speciellt i livscykler och övergångar. Rebozo är också ett plagg och används för babykläder, ceremoniella ändamål och traditionell medicin för att nämna några. Detta är en livslång följeslagare av hög kvalitet som hela tiden blir mjukare och eftersom vi bara använder växtbaserade trådar andas den i alla klimat. Gjord för att följa livets alla övergångar.


I vår vardag behöver vi ta hand om oss själva först, för att kunna hålla plats för andra också. Varje rebozo sammanflätar den traditionella kunskapen om hantverkaren som gjorde den och du känner dig stöttad, lugn och skyddad när du bär denna sjal. En rebozos erbjuder oss även en inre frid och avslappning vid massage och vaggande trygghet under en förlossning. Med en rebozo kan du skapa din privata sfär under förlossningen och kunna fokusera helt på att gå in i dig själv.


Rebozo under graviditet och förlossning 

Dessa traditionella 100% bomulls rebozos används av barnmorskorna i Mexiko.. Rebozo är ett superverktyg för partner eller doulor för att hjälpa den födande med olika massagetekniker samt övningar inom Aktiv Baby / Spinning babies under förlossningen.

Perfekt också som en kort wrap för att bära bebisen eller som en lång halsduk / sjal.


.......

Historia om Rebozo

Rebozo är ett sjal som används i den centralamerikanska traditionen för många ändamål, och det är en viktig vän för kvinnan i hennes livscykler. Med en rebozo rörs kvinnans kropp rytmiskt för att uppnå balanseffekter som i en massage under graviditeten, under födelsen och efter födseln. Rebozo är också ett plagg och används för tex ceremoniella ändamål.


Längd: Cirka 2,7 m (+ fransar)

Bredd: Cirka 68-75 cm

Handvävd, 100% bomull


Tvättinstruktion:

Tvättas minst en gång före användning.

Kan tvättas i 40 grader på ett mjukt program.

Milt tvättmedel, inget blekmedel.

Lufttorka rebozon. Ej torkskåp eller torktumlare.

Bind ihop fransarna för att undvika trassel. Jag sätter ihop fransarna med en plastpåse klämma eller gummisnodd längre ner mot änden av fransarna och lägger sedan rebozon i en tvättpåse. Det har funkat jättebra.

OBS: Handvävda rebozos kan innehålla några knutor i väven, drag eller andra tecken som visar att detta är ett handarbete. Lite förändringar i färg eller storlek kan också inträffa pga dom är handgjorda av olika hantverkare.


Varje rebozo är unik! Det är det som gör dom så magiska!