Öppettider: Mån-Tor 12-18, Fre 12-17 & Lör 11-15

Smaragd, armband

  • 500 kr
I LAGER
Dela

Smaragd är en tröst för hjärtat och en symbol för rikedom i alla dess former. Den påminner oss om jordens överflöd, den gröna planeten och att vi behöver vårda stort som smått, allt från oss själva till att värna om helheten. 

Smaragdens djupt strålande och gröna kraft bär ett budskap om harmoni, växtkraft och visdom. Den hjälper oss att känna tacksamhet och vördnad inför livets storhet.

Namnet smaragd kommer från grekiskans "smaragdos" som betyder grön sten. Färgen är gräsliknande grön och har blivit namngivande för den nyans man kallar smaragdgrön. Bara de allra ädlaste kvaliteterna är riktigt transparenta, annars är smaragden ofta grumlig av inneslutningar med färgvariationer i stenen. Brytningar av kristallen sker till stor del bla i Sydamerika och Sydafrika där den växer i små gångar eller på väggarna i hålrum i moderberget. .

Smaragden skänker harmoni inom livets alla områden. Det är en sten för lycklig kärlek. Smaragden stimulerar intelligens och sunda ställningstaganden som ger att den enda rätta handlingen i ett visst läge också är den enda möjliga handlingen. 

Den magnifika gröna smaragd har en färg som förmedlar harmoni, kärlek till naturen och elementär livsglädje.

Stjärntecken: Oxen, Tvillingarna och Väduren 

Chakra: Hjärta. 

Månadssten för Maj.

Ursprung: Zambia