Behandlingar, samtal & seanser hos Butik Kalcit.

Hos Butik Kalcit kan du bla boka tid för bla massage, healing, 

kristallterapi, Aktiv Baby eller seans med medium.


Kristallterapi

30 min / 450 kr

60 min / 800 kr.  
 

Kristallterpai med Glastonburykristaller
Kristaller placeras ut på olika områden på kroppen och överför därmed sina magiska vibrationer.  Just de kristaller som används i Jennies kristallterapi är inköpta och sköljda med heligt vatten från orten Glastonbury i England även kallat jordens hjärtchakra❤️. Tidigare klienter har vittnat om mycket starka och speciella energier vid terapi med dessa kristaller. 

I kristallterapin som är 60 min utför Jennie även en kortare meditation guidad initialt.

För bokning kontakta Jennie på telefonnr: 072-3252214 eller maila till: [email protected]


Akupunktur mot smärta, spänningar & stress

30 min varav 20 min behandling på bänk / 450 kr  

60 min varav 45 min behandling på bänk / 800 kr.

 

Jennie är leg. sjukgymnast med över 20 års erfarenhet utför vetenskapligt förankrad kropps/öronakupunktur mot all typ av smärta, spänningar, huvudvärk, migrän och mkt mer. 


För tidsbokning eller frågor kontakta Jennie på telefonnr: 072-3252214 eller maila till: [email protected]


Yogamassage (på madrass) 

75 min / 900 kr 

Klippkort 3 grr / 2.400 kr

Under yogamassage används både händer och fötter för att massera på djupet och hjälpa dig att sträcka ut muskler och bindvävnad. En djupgående behandling av hela kroppen som avslutas med en mycket skön och avslappnande ansikts-/huvudmassage.

Avslappnande massage (på bänk) 

60 min / 810 kr 

Klippkort 3 grr / 2.200 kr

Intuition och full närvaro präglar denna behandling där du får en helkroppsmassage utifrån dina behov. Jag använder tekniker från klassisk svensk massage och yoga massage. Ett lagom tryck stimulerar muskler och vävnad och låter kroppen släppa slaggprodukter och spänningar i lugn takt. En stund helt för dig, omhändertagen och trygg :)

Yoga PT

60 min / 810 kr 

Klippkort 3 grr / 2.200 kr

Du får hjälp med att fördjupa din praktik på just din nivå. Vill du skapa ett eget flow, hitta djupare in i positionerna, få tips för asanas anpassade efter skador eller sjukdom eller undersöka andningstekniker? En timme med fullt fokus på dig och din praktik.

Yoga PT Duo

60 min: 975 kr

Klippkort 3 grr /2.500 :-

Vill du praktisera med en vän och samtidigt få tips om hur du anpassar din yoga efter just din kropp och dina utmaningar? Under denna klass leder Mette er genom ett vinyasa pass på er nivå och ger er fullt fokus på er praktik.

Bindvävsmassage

75 min / 650 kr
Bindvävsmassage är en fantastisk behandling för många. Fascian/bindväven förtätas och stelnar till pga skador, stress, stillasittande, sjukdomar, med ökad ålder mm. Malin har valt att specialisera mig på Bindvävs- och fasciamassage med mål att du som klient skall bli smärtfri, rörligare och "friare" i din kropp. Beror din smärta eller stelhet i leder och muskler på förtätad bindväv så kommer min behandlingsmetod att hjälpa dig kroppsligt och mentalt. 
För bokning kontakta: Malin Langley på mail: [email protected]


Aktiv Baby 

Aktiv Baby kan lindra problem under en graviditet som: foglossning, ryggsmärtor, bäckensmärtor, smärtor under revbenen, mycket sammandragningar, sätesbjudning, tvärläge.

Bebisens position i livmodern är inte en slump, utan ett aktivt val. Bebisen lägger sig där den får mest plats att röra sig på. Aktiv Baby handlar om att skapa plats där det är som mest optimalt att bebisen lägger sig, både för bebisen och för mamman. Genom specifika övningar skapas balans mellan livmoder, bäcken, bäckenbottenmuskler samt ligament. Där det finns balans blir det bäst plats. Om det inte är balans eller gott om plats så kan  bebisen ofta lägga sig i säte eller i andra positioner som inte är optimala. 

Investering: 2000 kr

En konsultation är ca 1,5 h timme och är godkänt som friskvårdsbidrag.

För bokning kontakta Sofia på: [email protected] eller ring 0737-641254.


Doula

Graviditeten och förlossningen är starten på ditt föräldraskap. Trygghet ger de bästa förutsättningarna för en bra start för både dig och ditt barn.

Som doula vill jag hjälpa dig att känna dig trygg inför födelsen av ditt barn. Hjälpa dig att vara närvarande och att våga ge dig hän i stunden, låta kroppen göra det den är gjord för att göra. Jag finns där vid din sida och vill ge dig en förlossningsupplevelse där du har blivit sedd, hörd och respekterad hela vägen igenom. <3 

I ett doulauppdrag ingår 1 kostnadsfritt första möte, 2 församtal, 3 veckors jour, närvaro under hela förlossningen och 1 eftersamtal. 

Investering: 14 500 kr

Förberedande samtal Vill du/ni inte ha med en doula på förlossningen, men känner att ni vill ha verktyg och tips inför förlossningen erbjuder jag förberedande samtal. Dessa samtal sker antingen hemma hos er eller hos Butik Kalcit i Innersta rummet. Under dessa samtal går vi igenom känslor och tankar inför förlossningen, samt Aktiv Baby-övningar så att ni känner er trygga och har en härlig verktygslåda att ta fram för att kunna ge smärtlindring och lugn under förlossningen. 

Pris förberedande samtal: 2 500 kr

Akutdoula  Ibland kan oro och tankar om att du vill ha mer stöd omkring dig under förlossningen uppstå närmare in på BF... eller kanske rent ut av när förlossningen sätter igång. I dessa tider med Covid kan även stress komma upp om att partner eller stödperson kan få symptom och inte tillåtas vara med.

Uppdrag som akutdoula tas i mån av tid.   

Pris akutdoula: 6 500 kr ( jour och församtal ingår ej.)

Godkänt som friskvårdsbidrag.

För bokning kontakta Sofia via mail: [email protected] eller ring 0737-641254.


Schamansk Healing

utifrån andinska traditionen

Tidsåtgång: ca 11/2 timme 

Kostnad: 850 kr

Upplever du att du sitter fast i mönster och beteenden som du inte riktigt når eller förstår var de kommer ifrån? Bär du på tankar och känslor som tynger din vardag eller befinner du dig i en situation eller relation som är svår? Har du en längtan som inte kommer till uttryck? Då kan schamansk healing, som rensar ditt energifält vara en möjlig väg till läkning.

Denna healing utgår ifrån Ljusbadsprocessen, vilket är en grundläggande healingmetod inom den andinska schamantraditionen. Healingen renar och rensar ditt energifält från präglingar och tung energi, och går djupt på fyra plan; fysiskt, känslomässigt, själsligt och andligt.

Varje behandling är unik utifrån vad som behövs just där och då. Vi inleder med ett samtal där vi tillsammans sätter intentionen för healingen. Under healingen ligger du på en brits. Linda trycker på olika punkter i din nacke och följer därefter flödet av energier och använder olika metoder utifrån vad flödet säger henne.

Sessionen avslutas med ett samtal och en sammanfattning, där du får dela med dig av din upplevelse och Linda  delger vad hon fått till sig från sitt perspektiv.


Har du några frågor, vill du höra mer eller boka in en healing?

Kontakta Linda Norgren, [email protected], 070-2660930 Shiatsu 

Shiatsu är en mjuk behandlingsform som utförs på bänk och du som får behandling är fullt påklädd. Den är skön och välgörande för den fysiska kroppen, men påverkar även flödet av energi. Med hjälp av händerna känner Sissi var det känns tomt eller stagnerat och genom mjuka tryck på akupunkturpunkter och drag kan hon bidra till att energin återigen börjar röra sig fritt. 

Anledningen till varför det blir stagnation i vår energi kan både vara fysisk eller emotionell. Idag lever många med en allt för hög stressnivå, och då kan kroppen och sinnet till och med glömma bort hur man vilar. Under behandlingen landar du i det ömtåliga lugn och ro-systemet, där du behöver vara för att få den viktiga återhämtningen. 

Shiatsu kan vara bra vid många olika problem eller obalanser i kroppen tex sömnproblem, huvudvärk, stress, allergi,värk i kroppen, problem med magen.

Den som har varit hos Sissi på behandling beskriver ofta att de känner sig avslappnade, att surret i huvudet har lugnat ner sig och att de känner en pirrande känsla av glädje, kreativitet och inspiration i magen. Somliga upplever att de blir trötta eller får måttlig träningsvärk. 

Specialpris: 60 min 550:-
Under 2020 kommer Sissi gå den sista kursen för att bli Diplomerad Shiatsuterapeut och fram till dess gäller specialpris. 

För bokning kontakta Sissi på: [email protected] eller ring 070-092 46 40.


Intuitiv healing

Mjuk och inkännande beröring som ger en känsla av lugn och klarhet. 

30 min 300:-
60 min 550:-

För bokning kontakta Sissi: på [email protected] eller ring 070-092 46 40.


Kraniosakral Terapi

Kostnad: 60 minuter – 800 kr (ger friskvårdskvitto)


Kraniosakral terapi är en holistisk terapiform som utvecklats från osteopatisk medicin och är en varsam, mjuk och stilla behandlingsform som hjälper kroppen att aktivera sina självläkande förmågor. Behandlingen är mycket välgörande för hela nervsystemet, vilket i sin tur ger gynnsamma effekter på oro, stress, matsmältning, sömn, spända muskler, smärta, värk, trauma m.m. 

Behandlingsformen används såväl i förebyggande syfte som när ohälsa väl har uppstått och det är även en väldigt gynnsam behandling för att förbättra kontakten med dig själv och ditt inre. 

Din session inleds med ett samtal kring vad som gör att du vill få en behandling och din hälsobakgrund. Det kan vara fysiska, emotionella eller existentiella orsaker. Efter detta samtal inleds behandlingen genom att du som klient välkomnas att lägga dig på rygg på massagebänken med kläder på. Efter behandlingen ges även tid till behandlingsförklaring samt eventuella rekommendationer.

Behandlare: Anette Wallström, Kraniosakral terapeut

För bokning kontakta Anette på via mail: [email protected] eller

ring: 0733-905522 


Klassisk svensk massage


Kostnad: 60 minuter – 650 kr (ger friskvårdskvitto)

För bokning kontakta Butik Kalcit på: 0737-641254 eller maila  [email protected]


Behandlare: Jonas, dipl. i Klassisk svensk massage 


Traditionell Reiki enligt Usui Shiki Ryoho 

/Reiki Master Teacher

Pris 500 kr under år 2020. 

Behandling ges även till barn från 8 år

Bokning per Mejl: [email protected] eller Tel: 073-9150706Taktil Massage 

Pris 500 kr under år 2020. 

Behandling ges även till barn från 8 år

Bokning per Mejl: [email protected] eller Tel: 073-9150706


Avslappningsmassage med inslag av Craniosacral terapi och helande kristaller

Pris 500 kr r under år 2020. 

Behandling ges även till barn från 8 år

Bokning per Mejl: [email protected] eller Tel: 073-9150706


Kraniosakral-terapi med Maria Smedberg

Sessionen är ca 1 h och pris är 700 kr 


Kraniosakral-terapi är en fysisk behandlingsform där man genom mycket lätt tryck och beröring, löser upp spänningar och blockeringar kring det centrala nervsystemet, från kraniet/huvudet, ner till sakralbenet (korsbenet). Metoden är utvecklad utifrån Osteopatin och är en fantastisk metod för att komma i balans, lugn och harmoni - att komma till rätta med spänd muskulatur, utmattning och fysiologisk stress. 

Smärta, trauma eller ständig stress kan begränsa kroppens vitalitet och självläkande förmåga, och orsaka låsningar i strukturer som omger nervsystemet. Låsningarna kan klämma av och förhindra kranienervernas funktion att styra det autonoma, självreglerande nervsystemet.


Behandlingen kan också innehålla polaritetsterapi-tekniker, visceral-massage eller triggerpunkts-behandling beroende på var problemet sitter och vad du vill ha hjälp med. Kroppen guidas mjukt till att hitta tillbaka till sin ursprungliga balans och funktion. 

Du ligger på en brits med kläderna på när du tar emot behandlingen. Mjuka kläder rekommenderas.


Bokning per Mejl: [email protected] eller Tel: 0733-931476

Shamansk healing med Maria Smedberg

Sessionen är ca 1-1,5 h och pris är 900 kr 


Shamansk healing är en energi-terapi med ursprung i Anderna. Den hjälper oss att hitta tillbaka till hälsa, kraft och kreativitet. Healingen ger ett nytt sätt att förhålla sig till känslor, kropp, tanke och själ, och en möjlighet att bryta med mönster och teman som inte längre tjänar dig.


Innan sessionen sätter vi en intention för vad du vill ha hjälp med/vad som behöver helas i ditt liv. Dina chakran balanseras och tung  energi rensas ut ur ljusenergi-kroppen och vi fyller på med ny, ljus energi. Healingtekniker kan variera beroende på vad som kommer upp; t.ex en soul-retrieval där en själsdel som blivit separerad pga trauma återförs, eller fokus på att rensa, stärka och öppna upp för nya möjligheter.


Sessionen avslutas med ett samtal om vad som kommit upp och hur du kan integrera din healing på ett positivt sätt med fokus framåt i ditt vardagliga liv. Ibland behövs fler sessioner för att energimässigt stödja förändringen. 


Mjuka kläder rekommenderas.


Kombinationsbehandling kraniosakral-terapi och healing, ca 1-1,5 timme kostar 1000 kr.


Bokning per Mejl: [email protected] eller Tel: 0733-931476