Låt ditt bröllop, dop, begravning och fest bli oförglömlig med kristaller

Kristaller kan verkligen hjälpa till att höja energier och upplevelser av livets olika händelser och ceremonier. Här tipsar vi om hur du låter både dig själv och dina gäster fira och minnas tillsammans, där kristaller får förhöja energierna på det som förmodligen är den viktigaste dagen i ditt liv. För dig som gäst på någon av högtiderna är kristaller en perfekt gåva att ge bort, en gåva som består.

Kanske är det ditt bröllop, en födelsedag, examen, namngivning eller dop, en begravning efter någon kär eller någon annan särskild dag som du vill fira med en ceremoni att sedan minnas? Kristallerna bidrar med sina energier och finns sedan kvar för evigt, tillsammans med era minnen. Möjligheterna är oändliga och det är egentligen bara du och dina önskemål som sätter begränsningarna. 

Ta hjälp av oss på Kalcit, som stöttar dig på hela vägen i valet av kristaller med vår djupa kunskap om de olika kristallerna och deras egenskaper. Vi finns även som bollplank för dina idéer och hjälper dig gärna med inspiration för att ditt firande ska bli på bästa sätt. Självklart är vi väldigt noga med val av leverantörer och är dessutom helt ensamma på vissa produkter. Vi samarbetar såklart gärna tillsammans med bröllopskoordinator eller annan festarrangör för att göra din dag magisk. Du får flexibilitet genom möjlighet att hyra eller köpa de kristaller som ska vara med på din dag.  Hör av dig till oss eller besök oss i butiken så hjälper vi dig gärna <3 


Bröllop med kristaller

Rosenkvarts, ametist, bergkristall och flera andra kristaller har använts sedan urminnes tider för att fira kärlek, och det finns oändligt många olika sätt att låta olika typer, former och sorters kristaller stötta er på er viktiga dag. Här är ett axplock ur det som vi varit med och gjort för brudpar:

 • Dekorera vigselplatsen med magiska, vackra kristaller och låt er omfamnas av deras energier under ceremonin.
 • Låt era gäster få välja en cuddle eller trumlad kristall att hålla i handen under ceremonin och ladda med sina intentioner, en så kallad blessing stone.
 • Duka borden till maten med dina utvalda kristaller och låt alla gäster få njuta av kristallernas magi tillsammans med er.
 • Använd kristaller i blomsterdekoren, både de ni bär på er och de blommor som finns runt er.
 • Sätt in kristaller i din håruppsättning.
 • Väv in kristaller i ett band för handfastning.
 • Anlita någon av oss att agera ceremonimästare på er dag, och ta vår hjälp att forma era egna budskap.

En sista hälsning 

Att dekorera med en blandning av blommor med kristaller på en begravning är ett sätt att behålla minnet vid liv av den avlidna. Kristallerna består och kan sparas.

Förslag med kristaller till en begravning:

 • Kristaller kan delas ut när anhöriga kommer in i kyrkan som blommor brukar göra och att man sen får viska sina ord till stenen och lägga den på kistan om man vill. Eller så kan man ta med sig kristallen hem som minne. Det är även fint att släppa ner kristaller i jorden tillsammans med kistan eller urnan. Ge tillbaka till moder jord.
 • Kistan kan prydas med tex vackra ametistkluster eller råa rosenkvarts tillsammans med blommor. 
 • Vid bordet där ett ljus tänds och kanske ett fotografi står på den som ska begravas kan en lykta i tex rosenkvarts eller selenit stå.
 • Kristaller kan även placeras på var och ens plats på begravningsfikat, ett minne av den avlidne att få ta med sig hem.
 • Strö ut kristaller över duken vid begravningsfikat och tänd fina lyktor i tex selenit. Ljus & beskydd.

Fira en magisk födelsedag

Det finns flera hundratal upptäckta kristaller i vår värld i dag. Alla håller sina unika egenskaper, precis som vi människor är unika. Så när du firar din dag kan du verkligen gå loss och vara kreativ för att skapa just det tema som passar dig och dina önskemål med hjälp av kristaller!

Kreativa förslag inför din högtidsdag:

 • Dekorera med kristaller. Låt kristallerna få dekorera middagsbordet eller andra ytor där du och dina gäster ska umgås.
 • Duka med unika kristaller vid varje gästs tallrik. Kanske låter du gästernas månadssten eller stjärntecken få vara vägledande när du väljer kristall efter gästerna? Eller kanske låter du deras personlighet få spegla kristallen? Kanske får gästerna gissa vilken kristall och plats som är deras?
 • Använd kristallerna som "snackisar". Dekorera med kristaller vid bordet och låt sedan gästerna få gissa deras egenskaper.
 • Låt gästerna få välja och ta med sig en egen kristall, som de sedan får berätta om.
 • Anlita någon av oss att komma ut till ert firande och hålla en kristallskola för dig och dina gäster.

Namngivning och dop med kristaller

När ett barn får sitt namn är i vissa traditioner den viktigaste dagen i barnets liv. Där och då tas barnet upp i gemenskapen och namnet blir sedan något som följer barnet genom livet. Precis som en kristall alltid kan följa dig.

Lite tips inför en namngivning eller dop med kristaller:

 • Lägg ett vackert kristallgrid vid namngivningsplatsen och ladda den med helande och kärleksfulla intentioner för barnet och dess liv.
 • Låt gästerna få välja en liten kristall och sedan ladda den med goda intentioner till barnet. Sedan lägger gästerna stenen i skålen med dopvatten, så att allas intentioner flödar över barnets huvud vid dopet.
 • Bind in kristaller i ett vackert band som barnet har på sig under ceremonin.
 • Kontakta Kalcit och be någon av oss att leda ceremonin.

Vill du veta mer?

Kontakta oss om du vill bolla tankar och ideer inför en högtid eller ceremoni du står inför. Du når oss via:

Address

Kalcit, Storängstorget 36

184 30 Åkersberga

Phone

(++46) 737 64 12 54