Blodsten/Heliotrop, armband

  • 249 kr
I LAGER
Dela

Blodsten är starkt helande. Den anses ha mystiska och magiska egenskaper som att överföra förmågan att fördriva negativitet och att styra andliga energier. Denna sten skärper intuitionen och ökar kreativiteten. Den är en utmärkt jordande och beskyddande sten på många sätt. Blodsten kallas även heliotrop och stimulerar drömmar och ger en stark vitalisering.

Psykologiskt skänker blodsten mod och lär oss att undvika farliga situationer.
Mentalt lugnar blodsten sinnet, avvärjer förvirring och stärker den beslutsfattande processen. Den här stenen hjälper dig att anpassa dig i ovana omständigheter.

Emotionellt hjälper blodsten till att förankra hjärtenergin. Den minskar irritation, aggressivitet och otålighet. På det andliga planet hjälper den till att föra in mer andlighet i våra liv. Blodsten renar energin och sägs stimulerar immunförsvaret vid akuta infektioner.

Använd denna sten för att rena de lägre chakrana  och för att ställa in deras energier. Bär gärna denna sten konstant för bättre hälsa.


Chakra: Rot och hjärta


Mineralen heliotrop (från grekiska) även känd som blodsten, är en blandning av jaspis eller kalcedon (som är en kryptokristallinblandning av kvarts). Den "klassiska" blodstenen är grön jaspis (Kalcedon) med röda inslag av hematit.
De röda inklusionerna ska likna fläckar av blod; därav namnet "blodsten". Navnet "heliotrope" härstammar från olika antika begrepp om hur mineralen speglar ljus.


Armanden plockas slumpvis och kan variera sig i form från det på fotot. Tänk på att stenar är en produkt av naturen och är inte helt släta eller fria från sprickor. Alla stenar säljes i befintligt skick. Storlek, form, färgskiftningar och kvalitet kan variera från gång till gång. Sprickbildningar o.dyl. hör till och det är inte något som är fel på varan eller orsak till reklamation. Jag strävar dock alltid efter att skicka en så fin kristall som möjligt. <3