Hur du använder en kristallpendel?

|16/03, 2023

Hur du använder en kristallpendel?

Kristallpendlar kan användas till många saker såsom healing, vägledning, balansering av chakran eller som en förlängning av vår intention. Dom sägs kunna hjälpa oss att förmedla kunskap och svar som vi redan har djupt inom oss men kanske haft svårt att lyssna till. Konsten att använda sig utav en pendel kan alla lära sig och är ett av de mest använda verktygen för att komma i kontakt med sitt inre jag. Med pendelns hjälp kan vi locka fram svaren vi behöver för att kunna komma framåt i livet. 


Hur använder jag en pendel?

Det finns många olika områden där man kan använda sig utav en kristallpendel. Här har vi samlat lite tips för dig som är nyfiken på att veta mer.

  1. Börja med att köpa den pendel som du dras till, det finns en uppsjö utav olika kristallpendlar. Försök att ta den du verkligen dras till, den vill arbeta tillsammans med dig. Här hittar du våra  pendlar
  2. Innan du börjar kan du välja att rena din pendel och ladda den med din egen energi. Du kan då använda dig utav naturlig rökelse som salvia eller Palo santo.   
  3. Dags att börja kommunicera med din pendel, sätt dig gärna vid ett bord och håll pendeln i din icke dominerade hand. Håll din pendel i kedjan mellan pekfinger och tumme och låt den smala delen av pendeln vila nedåt svävande över bordsskivan. Håll armbågen på bordet för stabilitet. Låt pendeln bli stilla och be pendeln att: “Visa mig ett ja”. Pendeln kan då börja snurra tex medsols, motsols eller sidled. Det blir pendelns "Ja" även i andra frågor du ställer till den. Be sen pendeln "Visa mig ett nej” och se vilken rörelse pendeln gör då och lägg den rörelsen på minnet.  
  4. Du kan nu testa att ställa frågor till pendeln du vet svaret på. Tex “heter jag….” 
  5. Nu är du redo för att ta med dig pendeln ut på äventyr!


Kom ihåg att pendeln endast är en förlängning utav det du redan vet, det som redan finns i ditt undermedvetna. Att använda sig utav pendeln ska vara roligt och lustfyllt och med vetskapen om att pendeln bara kan ge vägledning, svaren och sista ordet är alltid ditt eget.


Lycka till! Och kom ihåg att ha kul med din pendel!