Kristaller

Din nyckel till närvaro

Stenar har för mig alltid betytt beständighet och kraft. Dom kan vara med mig överallt, var som helst, utan att gå sönder och dom är kraftfulla i sina energier. Jag har sparat stenar under hela mitt liv som jag funnit på platser jag vill minnas, eller från personer och djur som betytt mycket för mig. Jag har tagit med mig minnesstenar i svåra situationer för att få kraft och energi. Jag har placerat stenar vid gravstenar för att visa att jag finns kvar där även när jag går...

Så att starta en butik & webbshop med kristaller som kan ge andra, både barn och vuxna kraft, lugn, tröst och pepp har länge varit en dröm som nu har blivit verklighet! Butik Kalcit är en dröm som med hjälp av tillit och manifestationer blev sann.


Kristallernas kraft


Energierna från kristallerna kan bland annat hjälpa oss med:

 • Bryta negativa tankemönster
 • Skydda oss
 • Ge oss mer energi
 • Lösa upp och omvandla negativ energi
 • Förbättra vårt självförtroende och vår självkänsla
 • Stresslösande
 • Mycket bra hjälp i andligt arbete
 • Sömnsvårigheter
 • Huvudvärk, feber halsont mm
 • Ge oss mod
 • Hjälpa oss att plocka fram och bearbeta undanträngda känslor
 • Lösa upp strålning och mikrovågor från tex dator, mobiltelefon
 • Medial- personlig utveckling
 • Sätta intentioner och påminna oss om dessa

Stenar och kristaller har i årtusenden använts i medvetandegörande, helande och magiska syften. Heliga ting som amuletter och talismaner har tillverkats av ädelstenar och kristaller sedan urminnes tider.


Det finns en lång tradition av att ge stenar ett symboliskt värde för att låta det påverka undermedvetna och omedvetna strömningar i vårt inre. Detta förbundet med den kraft som allt levande (inklusive stenar) besitter gör stenarna till utmärkta redskap för vår egen personliga växt och självförverkligande.


Hur väljer jag mina stenar och kristaller?


Välj den sten som du tycker mest om eller den din blick dras till. Vilken säger magkänslan att du ska välja? Låt hjärtat guida dig. Om du väljer en sten åt en vän, gör samma sak men tänk på din vän när du väljer. Ofta dras man till rätt sten eller kristall. Stor eller liten sten har ingen betydelse, välj den storlek som passar ändamålet.


När du valt sten så läs om den vad den har för egenskaper och vad den symboliserar. Låt det bli en stund av tystnad och insikt. Du kan även välja sten utifrån dess egenskaper som hjälp och kraft till att nå mål du vill uppnå. Tex vill du ha mer lugn och harmoni i ditt liv, välj en sten med dessa egenskaper.


Stenar och kristaller är även otroligt vackra att både bära som smycke eller som dekoration hemma. Jag älskar alla magiska färger stenarna har och tycker det är fint att placera ut dom i hemmet lite överallt. Dom gör mig lycklig och dom sprider både fin energi och gör mitt hem mer levande och färgglatt. Jag har även vissa stenar med mig i väskan för att ge mig påminnelse om mina intentioner och några ligger även vid datorn på kontoret för att sprida fin energi även där.

Kristaller hos Kalcit

Hos Butik Klacit finner du kristaller inköpta med omsorg. I den mån det går träffar jag grossisten personligen och väljer ut de kristaller som talar till mig. 

Eller så ber jag om bilder för att kunna välja ut. Jag försöker alltid få reda på utsprung och historia om kristallerna jag köper in. Jag har fått se filmer från gruvan när dom hittar kristaller, superhäftigt!


Webbshop med kristaller

Om du inte har möjlighet att ta dig till Butik Kalcit så kan du finna kristaller i vår webbshop. Där kan du även läsa mer ingående vilka egenskaper varje kristall har.

Vilken kristall talar till dig?


Bergkristall

Förstärker auran, renar, aktiverar och rätar upp alla chakran.      

Köp Nu

Ametist

Förstärker din energi & ger lugn och ro till din själ.

Grön Aventurin

För lycka, tur och framgång.