• REA-bord i butiken under v32. Passa på att fynda!
Kalcit City boka ditt besök via mail.

Min nya kristall


När du kommer hem med din nya kristall så bör du rena kristallen för att sen ladda den med dina egna energier. Att rena kristallen är ett sätt att frigöra den från tidigare energier från till exempel olika personer som hållit i den på vägen.

Hur du kan rena dina kristaller: 

Vatten

Lägg  kristallen/kristallerna mellan dina händer och håller dem en stund under rinnande vatten. Du kan också lägga kristallerna i ett bad. För dig som har nära ut till naturen så är en magisk stund att rena sina kristaller i ett vattendrag ute i skogen eller vid havet. 

(Vissa kristaller tål inte vatten, tex selenit. Kolla upp detta innan du startar reningen.)

 

Månen

Ett annat fint sätt att rena sina kristaller på är med hjälp av månen. Passa på då det är fullmåne att rena dem med hjälp av månljus. Det gör du genom att lägg dem på fönsterbrädan över natten och låta månljuset lysa in på dem. 


Salvia

Rena med hjälp av röken från en Salviabunt, öppna samtidigt upp ett fönster så de tidigare energierna kan försvinna ut. 

Jord

Gräv ner dina kristaller i jorden över natten för rening.

Salt

Lägg kristallerna i ett bad av salt över natten.


Ladda din kristall


När du renat din kristall så är det dags att ladda den. Alla kristaller har olika egenskaper, så börja med att välja en kristall som passar för den intention du vill sätta. En intention är ett mål eller önskning som du laddar kristallen med för att den sedan ska kunna dra åt sig det du behöver för att intentionen ska gå i uppfyllelse. 


Hur du laddar kristallen: 

Håll din kristall i handen, ta några djupa andetag för att landa i dig själv och få kontakt med ditt inre. Fokusera på din kristall och manifestera det du behöver hjälp med. Var specifik!  Tacka gärna din kristall för att den kommer hjälpa dig att uppnå din intention.Ett liv med kristaller 

Kristaller har olika egenskaper som gör att de passar vid olika sinnesstämningar, tillfällen och i olika rum i ditt hem.  Sen är dom otroligt vackra också att bara ha framme som en del av inredningen i sitt hem <3

Kristallerna kan vara med dig dygnet runt för att påminna dig själv om din intention du laddat den med. Det kan vara i handen under en meditation, när du sitter på bussen eller att du har den i fickan eller väskan när du ska göra något som har en koppling till din intention. Jag själv har alltid mina kristaller för dagen i bakfickan eller i bh:n. Hos Butik Kalcit finner du även fina kristallpåsar som du kan förvara dina stenar i när dom är med dig i väskan eller i fickan.Lite inspiration: 

Grön aventurin

Den gröna Aventurinen passar perfekt att ha med till jobbet eftersom den ökar din kreativitet, motivation och hjälper dig att få nya idéer. Den har dessutom en extra stark kraft när det gäller att attrahera pengar och överflöd. Missa aldrig att ta med aventurinen när du ska på lönesamtal eller när du ska skriva prov i skolan. Citrin & Rosenkvarts

Kristaller som Citrin och Rosenkvarts ger dig lycka och kärlek och hjälper dig att sprida kärlek omkring dig. I hemmet är det magiskt att placera ut kristaller i varje rum för att sprida härliga energier samtidigt som dom ger dig påminnelse om dina intentioner.  Att ha kristallerna synliga i ditt hem gör det också möjligt för dig att känna efter vilken du dras till lite extra och kanske ska den få följa med dig ut och boosta dig med sina egenskaper under din dag? 

Några exempel på kristaller som passar bra i hemmet:

Blå Kalcit underlättar för vår sömn och passar jättebra att ha i sovrummet. Den skapar lugn och harmoni.

Rökkvarts passar jättebra att ha i hallen eftersom den renar rum och personer från negativa energier, bra när man kommer hem att bli av med den energi man kanske samlat på sig under dagen. 

Ametisten hjälper oss att stressa ner. Den passar både att ha sovrummet och vardagsrummet för avkoppling. 

Fluorit är kanon att ha på skrivbordet på kontoret, den hjälper till att skapa bättre koncentration, flow och inspiration. 

Svart Onyx hjälper dig att hålla fokus och vara jordad om du ska vara bland mycket folk.

Angel Aura tex är en kristall som är härlig att ha med sig om dagarna, den kallas även för ‘humörhöjaren” då den påminner dig om att oavsett vilka utmaningar du ställs inför ska inget låta dig påverkas negativt.