• REA-bord i butiken under v32. Passa på att fynda!
Kalcit City boka ditt besök via mail.

Kristaller för de 5 elementen och energiuppdatering Juli 2022

|7/07, 2022

Kristaller för de 5 elementen och energiuppdatering Juli 2022

Juli månad är här och energimässigt väntas vi känna ett vakuum under denna härliga sommarmånad. En riktigt välbehövlig långsam takt infinner sig nu. Den accepteras av precis allt och alla, nästan en känsla av att vara i slow motion. Passa på att njuta och ta chansen att utöva inre arbete. Se med stora ögon på ditt vackra inre. Det mesta kommer vara på vänt i juli så misströsta inte om planer ändras eller ställs in. 


Energiuppdatering för Juli

Jag ser en fin koppling fördjupas till vår natur och djur med en ny sorts kommunikation däremellan. Det uppstår en högre sensitivitet för dina och andras situationer och emotioner. Tillåt förändringen även om du kan uppleva det något påtvingat samt att det kan kännas mycket fysiskt i kroppen.  Det som är nytt i dig kan kännas både obekvämt och fantastiskt spännande på samma gång. Du ser förändringar komma in snabbt och du ser det även i drömmarna. Tårar, värme, ljus, glädje, kärlek, ja allt läker fint nu och kroppen är fenomenal på att hjälpa oss igenom så att vi efter förändringen känner det ljusa och fina. Hedra allt som var, allt som är, allt som kommer. Medvetenhet spelar en stor roll för att det ska kännas förhållandevis lätt denna månad. 

Vi kan nu känna oss trötta, rastlösa, vi väntar på att få röra oss framåt. Om du upplever dig uttråkad eller ensam pga den långsamma takten, prova ansluta dig till umgängen som gör precis som du just nu. Byt hela tiden fokus till något som resonerar i din nivå. Juli innebär som tidigare nämnt förändringar och det jobbar på i snabb takt under ytan så försök att tolerera stiltjen och trögheten som ligger på ytan. Ge återigen fokus till de små vardagliga saker som lyfter oss, hedra det minsta lilla om så bara för en kort stund. 


Tips under denna period

Mitt tips till er är att jobba med de 5 elementen för att spegla din inre styrka. Det finns även olika kristaller kopplade till de fem elementen som du kan ta stöttning av. Här är några exempel och vi har även länkat till kristallerna i vår webbshop om du vill läsa mer om dom.

Kontakta elementet jord genom att gå i naturen, arbeta med jord, plantera, var med djur, stå/gå ute barfota. Meditera med någon av kristallerna för jord. 


  • Luft: vårt intellekt, förmågan att vara flexibel och rörlig, kommunikation, att vara social, komma fram med nya idéer och få klarhet i olika saker. Äventyr, nyfikenhet och öppenhet. Håller väderstreck öst. Kristaller kopplade till luft är ex; bergkristallakvamarin, herkimerdiamant, diamant. 

Kontakta elementet luft genom att tala ut, sjunga, mantra, stå i vinden, känn vinden mot din hud och genom håret, vädra ditt hem, ställ upp korsdrag. Meditatera med någon av kristallerna för luft. 


  • Eld: inspiration , kreativitet, vitalitet, mod. Snabba skiftningar och oförutsägbart, elden lever sitt eget liv. Passion, framåtanda. Håller väderstreck syd. Kristaller kopplade till eld är ex; karneolrutilkvarts, röd kalcit, och fire quartz (röd golden healer) 

Kontakta elementet eld genom att tända brasa/eld eller ljus, se djupt in i lågan. Ge uttryck för din inre passion, se solen gå upp och /eller ned. Dansa och gör ceremonier. Meditera med någon av kristallerna kopplat till eld. 


  • Vatten: ger healing, renar, flöde, riktning, känslor och intuition. Visar oss att allt förändras och går vidare, låter oss sätta känslor och empati först och väcker intuitionen när det behövs lite extra fantasi . Håller väderstreck väst. Kristaller kopplade till elementet vatten är ex; månstenlarimar, pärla, opal. 

Kontakta elementet vatten genom att simma och bada, stå i regnet, känn och uttryck dina känslor, drick från en naturkänsla eller drick vatten hemma. Sitt bara nära vatten eller med fötterna i vattnet i en sjö om sommaren och gå barfota i snön på vintern en kort stund. Meditera med någon av kristallerna kopplat till vatten. 


  • Anden: oändlighet, evigt ljus, universum, en för alla, alla för en, evighet, villkorslös kärlek och förståelse, processer, uppstigning i energi och medvetenhet. Håller alla väderstreck. I AM. Kristaller för anden är ex; andekvarts, alla aurakristaller, moldavit. 


Kontakta anden, själen och den du i sanning är genom meditation, praktisera stillhet, ett varande i nuet. Mantra I AM.


Så i juli i denna förändringens månad kan du antingen hålla emot och hålla kvar eller öppet välkomna det nya. Dagligen ställ dig frågan var fokus ligger precis nu och korrigera om det behövs. Dag för dag, timme för timme sker förändringen. När vi är stilla tvingas vi känna och och eftersom vi kommer känna mer och mer av de starka uppstigningsenergierna är det ett klokt val att inte stänga ner och skynda på, rådet som ligger är att inte vifta bort det som känns. 

Många nya ljussjälar föds in på jorden och vårat jobb är att hålla vårat ljus högt och i i nivå för dom och välkomna deras existens. Håll kontakt med din själs ljus och ett mantra för att snabbt skifta inåt är att upprepa följande 3 ggr; 

Jag är mitt högre jag.

Därefter lyssna till kroppens svar, varje dag frågar du dig själv det du behöver fråga och sitt en stund i stillhet och lyssna på svaret. 


Att lyssna inåt. Närvaro. Stillhet. 

Skapar BALANS. 


I ljus och kärlek- I AM

Jennie