Kalcit City boka ditt besök via mail.

Vad innebär Merkurius retrograd?

|12/09, 2022

Vad innebär Merkurius retrograd?

Har du också drabbats av mail som inte kommer fram i dagarna, haft dålig uppkoppling till internet eller varit med om kollektivtrafik som bara strular? Lugn bara lugn, det är Merkurius som är i retrograd och snurrar till det för oss. Merkurius retrograd infaller just nu och pågår mellan den 9 september till 1 oktober 2022. Detta fenomen sägs få tekniken att balla ur, kommunikation för oss människor att bli svår och att missförstånd lätt kan ske. 

Men vad innebär Merkurius retrograd egentligen? 

Alla planeter i vårt solsystem rör sig i en omloppsbana motsols runt solen, fenomenet merkurius retrograd innebär dock att merkurius under ett par veckor vad fjärde månad ser ut att rotera medurs. Detta är dock bara en optisk synvilla, det ser bara ut som att Merkurius rör sig baklänges på himlen.. och det är enligt astrologin ett dåligt tecken.

Men varför är det ett dåligt tecken när Merkurius ser ut att röra sig baklänges? Jo enligt astrologin står planeten merkurius för teknik, underhållning och sociala samspel vilket gör att när merkurius är i retrograd så krånglar ofta allt det som denna planeten står för. 


Dra nytta av denna period

Men det finns även fördelar att dra nytta av under denna period och håller man sitt fokus på rätt saker kan perioden för retrograden till och med kännas lättande för oss. I vårt moderna samhälle spelar tekniken allt större roll, så varför inte se detta som en chans att lägga telefon och datorn på hyllan och istället spendera mer tid i skog och natur? Eller istället för en kväll scrollandes i telefonen kanske en bok eller stickning kan förgylla din tid en stund? 

Under retrograden kan även gamla saker blomma upp och dras upp till ytan igen. Kanske dyker plötsligt ditt ex upp och ställer till det? Eller konflikter hemma som legat och pyrt blossar upp. Se detta som en tid för reflektion och eftertanke. Du kan inte påverka andra personer men du kan påverka ditt sätt att se på situationer. Använd denna period till att öva på ditt tålamod och till att se livet för vad det är. Lita på att allting är precis som det ska och tillåt dig att vila i det.


Kalcits tips på kristaller som stöttar under Mercury retrograde

Att kristallernas energier och vibration påverkar oss vet vi. Vi har här plockat fram kristaller som kan underlätta för dig att hålla just fokus, bringa klarhet, stötta i kommunikation och även hjälpa dig att tala din sanning under denna röriga period.


  • Bronzit - Bronzit sägs kunna rena nervsystemet från oro. Det här är en skyddande och grundande sten som för med sig ett lugn och som uppmuntrar till mer kreativitet. Bronzit sägs även stötta dig i att se saker omkring dig mer objektivt. Vilket gör att du lättare kan tänka längre och se saker som en helhet, någonting som underlättar när man ska ta beslut. Vår bronzit hittar du här
  • Bergskristall - Kristallen som verkligen hjälper dig att bringa klarhet i både känslor, tankar och öppna upp för reflektion och eftertanke. Bergskristall är också bra på att förstärka andra kristallers egenskaper. Vår bergkristall hittar du här
  • Agat - Agat är lugnande och rogivande och hjälper oss att se möjligheter där vi tidigare endast sett problem. Agaten är en jordande sten som ger oss känslomässig, fysisk och intellektuell balans. Vår agat hittar du här
  • Akvamarin - Akvamarin är kristallen som hjälper dig att tala din sanning, den kan även stötta oss i att övervinna rädslor inför att tala. Ha akvamarin nära för hjälp med kommunikation, kompromisser då den är både lugnande och konfliktlösande. Akvamarinen sägs även hjälpa den som känner sig överväldigad av ansvar att finna ordning i kaos. Du hittar vår akvamarin här, bla magiskt fina ringar!