• Öppettider Kalcit Åkersberga: Mån 15-18, Ons 12-18, Tor 11-18, Fre 12-16 & Lör 13-15
Kalcit City boka ditt besök via mail.

Superfood & Berries, Health Heaven

  • 245 kr
I LAGER
Dela
Health Haven är en specialblandning på spirulina och fyra andra superfoods som inom naturmedicin används för att stärka immunförsvaret och reducera inflammation. Mixen är även sammansatt för att boosta kroppen med antioxidanter, vitaminer och mineraler. 
Vikt: 200g.

 

Ingredienser
Spirulina35%
Matcha30%
Lucuma20%
Acerola7%
Ingefära3%

 

Spirulina är en blågrön alg även kallad "den gröna mirakelalgen". Den består till 67% av proteiner och innehåller folsyra, magnesium, kalium, natrium, mangan, jod och krom. Klorofyllet gör den även till en kraftig antioxidant som även anses ha en utrensande effekt. Vad som gör spirulina unikt är dess innehåll av cyanobakterier som innehåller antibiotiska och bakteriehämmande ämnen. Spirulina används ofta för att reducera inflammation i kroppen.

Matcha är stenmalet grönt te som traditionsenligt dricks i Japan och har blivit en välkänd hälsodryck över hela världen. Matcha innehåller en stor dos antioxidanter, C-vitamin och även aminosyran L-teanin som är viktigt för minnet, den kognitiva förmågan och kreativiteten. Matcha sägs även kunna sänka det dåliga kolesterolet, och koffeinet i Matcha är annorlunda än det i kaffe då det har en mer långvarig och harmonisk effekt. 

Lucuma är en superfrukt från Sydamerika och är full med näring. Lucuman är rik på c-vitamin, kalcium, betakaroten, järn, proteiner, fiber och zink och kallas även "Inkafolkets gud". Lucuma används inom alternativmedicin för att bland annat sänka blodtrycket, stärka immunförsvaret och reducera inflammation.

Acerola är ett vintergrönt litet träd som producerar stora mängder stenfrukter. Frukten är mycket saftig och är en av de frukter som innehåller mest C-vitamin i världen. Den innehåller även stora mängder magnesium, kalium, vitamin B-5 och vitamin A.

Ingefära har i århundraden används för att reducera och behandla inflammationer. Den stora mängden antioxidanter sägs hjälpa till att stärka immunförsvaret och roten används ofta även för att lugna magen.

 

Health Haven kan intas regelbundet eller i perioder då du vill ge kroppen en skönhetskur inifrån. Blanda 1-2 msk med varm veganmjölk  eller gör en smoothie med banan, bär, vatten eller veganmjölk. Pulvret går också bra att strö direkt över yoghurt, gröt eller sallad. 

PS. Denna produkt är 100% ekologisk, glutenfri, vegans och innehåller inga tillsatser.

 

NäringsvärdePer 100 g
Energi1401 kj / 332 kcal
Fett2,1 g
- varav mättat fett0,5 g
Kolhydrater47,1 g
- varav sockerarter 9 g
Fibrer15,3 g
Protein33,5 g
Salt0,05 g