• Nu har vi öppnat vår nya butik på Storängstorget 36 i Åkersberga!
Kalcit City boka ditt besök via mail.

Superfood & Berries, Magic Mind

  • 245 kr
  • 200 kr
I LAGER
Dela
Magic Mind är en specialmix på rödbeta, moringa, lions mane och tre andra superfoods som inom naturhälsa bidrar till  att upprätthålla hjärnans kognitiva funktioner, öka fokus, minne och koncentration. 200 g. 

 

Ingredienser
Rödbeta50%
Moringa20%
Lion's Mane10%
Äpple10%
Blåbär8%
Svartpeppar2%

 

Rödbeta är känd för att vara full med ämnen som är bra för både kroppen och hjärnan. Rödbetan är en av våra nyttigaste rotfrukter, men det är dess förmåga att absorbera och lagra exceptionellt höga halter av nitrat som gör att den förtjänar sin super-rot titel. Nitraterna har en väldigt speciell kraft: de öppnar upp blodkärlen för att främja blodflödet, vilket ökar syresättningen till hjärnan och musklerna.

Moringa är ett tropiskt träd som växer i Afrika och Indien och används världen över som hälsotillskott. Moringa, som också kallas Livets träd är ovanligt näringsrikt och bladen innehåller fler än 90 olika näringsämnen i form av vitaminer, mineraler, antioxidanter, omega-fetter och fytonutrienter. Moringa används traditionellt inom naturhälsa för att bland annat förbättra den mentala funktionen och motverka hjärnans åldrande.

Lion's Mane, eller Igelkottssvamp som den heter på svenska är en typ av taggsvamp som växer på träd. Svampen får som en hängande vitgul ”man”. Den är fridlyst i Sverige, men finns rikligt av i Asien där säljs både färsk och torkad. Denna supersvamp har blivit väl omtalad under de senaste åren, för sina egenskaper kopplat till kognitiv förmåga, humör och nervsystemet. Den har använda i hundratals år inom naturhälsa för att förbättra den mentala styrkan, öka fokus och koncentration.

Blåbär är ett av våra mest antioxidantrika livsmedel och innehåller vitamin C, E & B och mineralerna järn, magnesium och fosfor. Blåbär sägs kunna motverka åldersrelaterade minnesförändringar och stimulera tankeförmågan.  

Svartpeppar innehåller ämnet piperin, en väldigt kraftfull substans som ger svartpepparn dess starka smak. Forskning visar att ämnet har positiva effekter på en mängd olika processer i kroppen, den ökar bland annat kroppens upptag av näringsämnen och sägs även kunna förbättra hjärnans funktioner och motverka depression.

Magic Mind kan intas regelbundet eller i perioder då du behöver öka koncentrationen och boosta hjärnans funktioner. Blanda 1 -2 tsk pulver i vatten eller veganmjölk eller gör en smoothie på ca 1 msk pulver med banan, bär, vatten eller mjölk. Pulvermixen går också bra att strö direkt över t.ex yoghurt eller gröt. Om du inte provat superfoodpulver tidigare så rekommenderar vi att börja med en mindre mängd och smaka dig fram. 

Smak: Magic Mind har en sötsyrlig smak med lite sting i från svartpeppar. När den blandas i dryck ger den roströd höstlik färg. Den smakar bra med det mesta andra frukter, bär och grönt och även i bakverk och t.ex raw-balls. Klicka härför att komma till vårt favoritrecept med Magic Mind. 

PS. Alla våra produkter är 100% ekologiska, glutenfria, veganska och innehåller inga tillsatser.NäringsvärdePer 100 g
Energi1260 kj / 300 kcal
Fett1,8 g
- varav mättat fett0,6 g
Kolhydrater36 g
- varav sockerarter24,2 g
Fibrer37,2 g
Protein12,9 g
Salt 0 g