Förberedande förlossningssamtal med kurs i Aktiv baby 


Förberedande förlossningssamtal

Under dessa speciella tider får partner/stödperson oftast inte vara med hos barnmorskan eller på ultraljudsundersökningar under graviditeten. Ett förberedande förlossningssamtal tillsammans med en doula kan ge både pepp och en fin känsla inför det ni står inför och även en trygghet att som partner/stödperson kunna ge sitt stöd på bästa sätt. 

Under ett förberedande förlossningssamtal pratar vi om tankar, förväntningar och känslor inför förlossningen och tiden efter samt rutiner på förlossningen. Vi bollar även hur du som partner/stödperson kan möta den födande i de olika känslor och utmaningar som det innebär att föda ett barn både vaginalt samt kejsarfödsel.


"Tack vare detta samtal känner vi oss mycket mer förberedda och jag känner mig exalterad istället för orolig inför förlossningen och smärtan. " - Martina"Tusen tack till dig, framförallt för att du hjälpte mig vara i stunden och min man med verktygen. Förlossningen med min första son var fantastisk, men detta var en helt ny nivå." - Sofie


Aktiv Baby

Aktiv Baby kan lindra problem under en graviditet som: foglossning, ryggsmärtor, bäckensmärtor, smärtor under revbenen, mycket sammandragningar, sätesbjudning, tvärläge.

Bebisens position i livmodern är inte en slump, utan ett aktivt val. Bebisen lägger sig där den får mest plats att röra sig på. Aktiv Baby handlar om att skapa plats där det är som mest optimalt att bebisen lägger sig, både för bebisen och för mamman. Genom specifika övningar skapas balans mellan livmoder, bäcken, bäckenbottenmuskler samt ligament. Där det finns balans blir det bäst plats. Om det inte är balans eller gott om plats så kan  bebisen ofta lägga sig i säte eller i andra positioner som inte är optimala. 


Investering: 2500 kr

En konsultation är ca 2 h timmar och är godkänt som friskvårdsbidrag. Ni får med er övningar och tekniker inför den kommande förlossningen samt massa verktyg som jag använder som doula.

För bokning kontakta: 


Sofia Roos Forssell