Lär känna Kalcits grundare Sofia Roos Forssell!

|8/12, 2022

Lär känna Kalcits grundare Sofia Roos Forssell!

“Kalcit föddes genom en önskan om en mötesplats med hjärta, fri från krav, tempo och stress. Där alla är välkomna in för att bara vara. En plats där du kan få inspiration och i trygghet ta del av kunskaper, landa och vara i tystnad, eller samtala och möta likasinnade i ro och harmoni. Kalcit bjuder in till både en magisk butik men är också en plats och center för spirituell och personlig utveckling."


Det här är hur Sofia Roos Forssell själv beskriver företaget hon driver och valde att döpa till Kalcit. Men hur kom Kalcit till och hur kom Sofia själv in på den spirituella vägen, i veckans artikel ska du få lära känna hjärtat bakom Kalcit, Sofia

Först och främst Sofia, har det spirituella alltid funnits med dig i livet eller hur kom det till dig?

Jag hittade in i det spirituella i gymnasiet, då fick jag mina första kristaller av en vän. Dom har jag fortfarande kvar. Men det riktiga spirituella intresset tog fart runt 20 års åldern då min familj gick igenom saker som fick oss alla att behöva stanna upp. Här började jag även springa på och möta människor som var spirituella och jag märkte att allt inom den sprituella världen resonerade väldigt bra med mig. Jag kände att jag fick en plattform att landa på för hur jag såg på livet och saker som händer i vardagen. Det var här min tillit till universums kraft startade. Livet blir så mycket enklare och härligare med tillit till att allt sker av en andledning.

Hur gick det till när du bestämde dig för att öppna Kalcit?

Oh, det är en lång historia. Ska försöka korta ner den. Vänner har berättat för mig att jag pratat om denna dröm redan för 20 år sen. Men jag trodde inte då att man kunde "jobba med spiritualitet". Runt denna tid så blev jag även inbjuden genom en vän till en liten klubb som vi kallar Energiklubben. Vi är 5 tjejer som setts i snart 18 år och när vi ses gör vi bara saker som vår själ mår bra av. Vi äter hälsosamt tillsammans, jobbar med kristaller, rökelser, orakelkort & tarotkort, oljor & teer. Och det mest magiska, vi gör delningar. En i taget, öppet om saker som är på riktigt som man vill ventilera just denna dag. Alltid när vi har setts så mår jag så bra och jag började känna att, varför kan jag inte alltid få må så här bra? Jordad, lugn och vara nära människor som jag förstår nu vibrerade på en högre frekvens än de jag brukade vara runt i vardagen.

Men det tog 2 utmattningar med rehabilitering innan jag äntligen insåg att jag inte mådde bra av att vara och jobba i "den vanliga världen". Jag kan inte förstå idag hur jag kunde gå emot min kropp och själ så mkt och så länge!


Kan du inte berätta, hur kom namnet Kalcit till?

Jag har alltid gillat Blå Kalcit. När jag skulle hitta ett namn så ville jag att det skulle vara lätt att säga och som en melodi, samt vara kopplat till kristaller. På den tiden var vi endast en butik så tillslut fastnade jag för Butik Kalcit. Men nu när vi erbjuder så mkt annat än bara en butik så har jag försökt tvätta bort "butik" och endast använda Kalcit som namn. Kort, enkelt och med lite attityd. ;) Jag tänkte på märket Acne när vi skulle skapa nya loggan. Älskar den känslan i namnet Acne, och nu älskar jag även namnet Kalcit!


Sofia du arbetar ju även som Doula, vad innebär det att vara doula och vad lär man sig på dina förberedande förlossningskurser?

Att jobba som doula är ett kall för mig. När jag håller kurser, har församtal eller är i ett förlossningsrum så försvinner tid och rum. Det är sån ära varje gång jag fått varit med och stötta och så magiskt att få vara med när en ny liten själ föds. Jag säger det till alla, bli doula! 

Jag som doula vill stötta både den gravida och ev partner eller stödperson att få den bästa starten på sitt föräldraskap. Trygghet ger de bästa förutsättningarna för en bra start för både föräldrar och barn. Jag vill hjälpa den som föder att skapa positiva, fina och starka minnen av sin förlossning. Där du har blivit sedd, hörd och respekterad hela vägen igenom.

Jag håller även förberedande förlossningssamtal som man kan boka utan att ha mig med under själva förlossningen. Det är också superkul! Att ge både pepp och en fin känsla inför det kvinnan/paret står inför och även få inge en trygghet till partner/stödperson, genom att kunna inspirera hur dom kan ge sitt stöd på bästa sätt till den födande. 

Under ett förberedande förlossningssamtal pratar vi även mycket om tankar, förväntningar och känslor inför förlossningen och tiden efter samt rutiner på förlossningen. Vi bollar även hur du som partner/stödperson kan möta den födande i de olika känslor och utmaningar som det innebär att föda ett barn både vaginalt samt kejsarfödsel.

Jag medverkade i Fråga Doktorn tidigare i höstas och berättade om hur jag som doula jobbar, samt att en klient till mig vad med och berättade hur hon tyckte det var att ha med en doula på sin förlossning. Det avsnittet går att se här

Till sist Sofia, vad drömmer du om för ditt företag, hur ser framtiden ut?

Framtiden är såå spännande för Kalcit! Vi kommer 1/2-23 flytta och öppna upp vårt egna spirituella center i Österskärs Stationshus precis vid Österskärs station här i Åkersberga. Sista stationen på Roslagsbanan innan havet börjar. Ett helt otroligt hus byggt i början av 1900-talet med kakelugnar! Här kommer vi även ha en trädgård med äppelträd och syrénbuskar där du som kund kan koppla av med en kopp te innan du far hemåt igen. Men framför allt får vi äntligen ett avskilt behandlingsrum/yoga & kurslokal. Så nu kommer vi kunna dra igång våra klasser & workshops igen samt kurser, retreats och behandlingar. Jag får nypa mig i armen att vi fått äran att ta över Österskärs Stationshus efter årsskiftet! Det kommer att bli en magisk plats!

Jag drömmer även om att utveckla webbshopen ännu mer och det håller vi på att sätta planen för just i detta nu. Samt att jag får möjlighet att öka upp och stärka mitt team ännu mer hos Kalcit så att vi med kan hinna gå ut och njuta av en kopp te i vår kommande trädgård. ;)